Guf x 24 til kalenderen

Guf x 24 til kalenderen

Kalenderguf

Antal: 24 stk.

Se hvordan du gør i denne video, eller rul ned og se ingredienser og fremgangsmåde.

Ingredienser

250 g dadler
3 spsk. honning
4,5 dl havregryn
1 ½ dl hakkede nødder eller mandler
1 1/2 dl græskarkerner
1 ½ dl tørrede tranebær, rosiner, tørret frugt eller kokos



Glasur: 

200 g flormelis
1 spsk. kogende vand


Sådan gør du

Hak dadler og honning i en foodprocessor til en tyk, klistret masse. Tilsæt resten af ingredienserne, og ælt det, til alt hænger sammen.

Form 24 små kugler af massen og kom dem i en form. Tryk dem flade. 

Hvis du ikke har en form, kan du komme de 24 små kugler på en bageplade beklædt med bagepapir eller i små mini muffins forme og trykke dem let, til de er ca. 2 cm tykke.

Lad massen hvile i køleskabet i ca. 1 time.

Mens kuglerne er på køl lav glasur:

Pisk æggehviderne let sammen med en gaffel og rør flormelis i lidt ad gangen. Konsistensen skal være tyk og glasuren skal kunne trække spor, der holder faconen. Prøv evt at tegne et tal på et stykke papir først.

 Skriv tallene fra 1 til 24 på kuglerne med glasur.

Opbevar kuglerne i en lufttæt beholder i køleskab eller fryser.

Giv en lille kalender kugle pakket i madpapir med i madpakken hver dag i december måned.